Kilófaló sütemények 0-24 óráig
Várszegi Viktória
2010. január 28.

A szerző – aki maga is háromgyermekes édesanya – 2007 májusában már úgy érezte, egyszerűen "nem bírja elviselni saját látványát", ezért elhatározta, hogy átalakítja életmódját, és megszabadul a plusz kilóktól. A népszerű, kódok szerinti besorolásos módszer segítségével csaknem 25 kilót sikerült leadnia, de egyre nagyobb problémát okozott "gyógyíthatatlan" édességfüggősége…

Rövid távon nem okoztak gondot a speciális lisztből készített, fogyókúrás finomságok, de idővel elkezdtek hiányozni a klasszikus édességek, a zserbó, a hatlapos vagy a Rigó Jancsi... Judit IGAZI süteményekre vágyott!

Innen származott az elképzelés, hogy mi lenne, ha hagyományos házi sütiket készítene, ám azokat magas fehérjetartalmú liszttel és édesítőszerrel alakítaná át? A kezdeti sikereken felbuzdulva (almás és meggyes álompite, túrókocka, túrótorta), jöttek a komolyabb próbálkozások is (bejgli, zserbó, puncskocka). A recepteket közzétette a saját hobby-weboldalán, amely néhány hónapos működése után "önálló életre kelt". Sorra érkeztek az olvasói levelek, gratulációk Judit felé, ennek apropóján született meg a rendhagyó szakácskönyv kiadatásának ötlete.

Kilófaló sütemények 0-24 óráig

A kötet nem pusztán a fogyókúrás sütemények nagykönyve, hiszen nem csak az egyes édességekhez tartozó kalória- és szénhidrátértékeket tüntették fel minden egyes finomság mellett, hanem dietetikus szakember is ellenőrizte, véleményezte és ajánlja jó szívvel cukorbetegek számára is!

Külön érdekesség, hogy a szerző saját tapasztalatait, trükkjeit is megosztja az olvasóval - sőt még az egyes alapanyagok beszerzési helyeit is elárulja nekünk – így a Kilófaló sütemények élvezetes gasztronómiai utazássá, örömteli "élmény-sütéssé" alakítja át a tésztagyúrás-sütés-töltés jól ismert mechanizmusát.

A könyv egy-egy példányát kvízjátékunkban sorsoljuk ki!