KeresésFelhő, kulcsszavak
allergia  alvás  anyaméh  anyaság  anyatej  apa  asztma  baba  babaruha  babatáplálás  bébiétel  betegség  bőr  bőrápolás  bőrvédelem  családi pótlék  családtámogatás  császármetszés  csecsemő  cukorbetegség  depresszió  diéta  divat  dohányzás  Down-szindróma  D-vitamin  egészség  ekcéma  elhízás  ételallergia  étkezés  étrend  fájdalomcsillapítás  fertőzés  fogamzásgátlás  fogantatás  fogyókúra  folsav  genetika  gyed  gyermekprogram  gyermekvállalás  gyes  H1N1  hallás  hányás  hasmenés  hímivarsejt  hízás  hormon  hormonok  hozzátáplálás  ikrek  immunrendszer  influenza  játék  kalcium  köldökzsinórvér  koraszülés  koraszülött  kórház  KRIO Intézet  kutya  láz  lombikbébi  magzat  meddőség  megfázás  menstruáció  mese  mesekönyv  mesterséges megtermékenyítés  munka  munkavállalás  napozás  nátha  nőgyógyász  nyár  őssejt  őssejtbank  őssejtterápia  otthonszülés  ovuláció  pajzsmirigy  párkapcsolat  PCOS  peteérés  programajánló  programok  pszichológia  sperma  spermium  sport  stressz  szerelem  szex  szoptatás  sztármami  szülés  szüléstörténet  születés  születés hete fesztivál  szülőszoba  tanulás  táplálkozás  tápszer  tej  terhesség  termékenység  torna  trombózis  újszülött  ultrahang  utazás  vajúdás  várandósság  védőoltás  vetélés  vitamin  vitaminok 
Az inzulinrezisztencia megnehezítheti a teherbeesést

Az inzulinrezisztencia megnehezítheti a teherbeesést

2017.07.24. » Fogantatás / Meddőség

A teherbeesés sajnos napjainkban nem olyan egyszerű, mint régebben. Sok olyan tényező akadályozza a baba érkezését, amikkel nagyanyáink még nem igazán találkozhattak, és amiket sokszor nem is ismernek fel időben.

Mennyi idő alatt ürül ki a fogamzásgátló a szervezetből?

Mennyi idő alatt ürül ki a fogamzásgátló a szervezetből?

2017.07.17. » Fogantatás / Várakozás ideje

A védekezési lehetőségek közül érthető módon a legkedveltebb a fogamzásgátló tabletta. Nem csak egyszerű, hanem gyors is, és az együttlétnél sem kell rá külön figyelmet szentelni. Azonban amikor a családalapítás kerül szóba, sokakban felmerül a kérdés: mégis mennyi idő, amíg kiürül a szervezetből a gyógyszer?

Várandósságra utaló korai jelek

Várandósságra utaló korai jelek

2017.07.17. » Fogantatás / Várakozás ideje

Bizonyos tünetek már a nem várt menstruáció előtt árulkodhatnak a pici létezéséről; a gyakori hangulatingadozás, a mellek szokatlan érzékenysége vagy a pecsételő vérzés akár még a kétcsíkos bizonyosság előtt leleplezhetik a gólyát! :-)

Nagyon fontos az apa életkora is

Nagyon fontos az apa életkora is

2017.07.10. » Fogantatás / Biológia

Tudjuk, mert sokszor és sok helyen olvashattuk, hogy hatalmas szerepe van az anya életkorának a pici egészsége szempontjából. Most azonban már az is nagyon jól látszik, hogy bár sokáig az apának egyáltalán nem, vagy csak nagyon kis jelentőséget tulajdonítottak a tudósok (úgy hitték, nincs is igazán szüksége a picinek az apára, pedig a mentális és szociális fejlődése szempontjából döntő jelentősége van), most kiderült, az apa kora is fontos!

Csodák márpedig léteznek!

Csodák márpedig léteznek!

4 év próbálkozás után esett teherbe a kismama – megható fotó!

2017.06.29. » Fogantatás / Meddőség

"Megérte a várakozás. És a várakozás. És a várakozás." Olvasható a szív alakban elhelyezett, fecskendőktől és gyógyszeres üvegektől körbeölelt rugdalózón… Macy, a kép készítője néhány hónap múlva büszke édesanyává válik, és ezzel a fotóval kíván emléket állítani az ide vezető hosszú, könnyekkel és fájdalommal teli időszaknak.

A D-vitamin hiánya miatt is késhet a gyermekáldás

A D-vitamin hiánya miatt is késhet a gyermekáldás

2017.06.29. » Fogantatás / Meddőség

Azok a párok, akik babát szeretnének, de sajnos nem sikeresek a próbálkozásaik, mindent megtesznek, hogy végül gyermekük lehessen. Nem is sejtik, hogy sok esetben egy olyan egyszerű dolog áll a sikertelenség hátterében, mint a D-vitamin hiánya.

40 körül szülni? Ma már nem ritkaság!

40 körül szülni? Ma már nem ritkaság!

Tudatos felkészüléssel kivédhetőek a kockázatok

2017.06.13. » Fogantatás / Biológia

A szülő nők átlagéletkora Magyarországon 31-32 év, de a Semmelweis Egyetem I. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján már tíz százalék körüli a 38 év feletti kismamák aránya. Minél később vállal gyermeket egy nő, annál nagyobb a szövődmények rizikója, ha azonban a kitolódott gyermekvállalásra tudatosan készülünk, csökkenthető a kockázat.

További cikkeink
2016.01.26.
Kislány? Kisfiú?
2013.08.23.
PCOS és terhesség