KeresésFelhő, kulcsszavak
allergia  alvás  anyaméh  anyaság  anyatej  apa  asztma  baba  babaruha  babatáplálás  bébiétel  betegség  bőr  bőrápolás  bőrvédelem  családi pótlék  családtámogatás  császármetszés  csecsemő  cukorbetegség  depresszió  diéta  divat  dohányzás  Down-szindróma  D-vitamin  egészség  ekcéma  elhízás  ételallergia  étkezés  étrend  fájdalomcsillapítás  fertőzés  fogamzásgátlás  fogantatás  fogyókúra  folsav  genetika  gyed  gyermekprogram  gyermekvállalás  gyes  H1N1  hallás  hányás  hasmenés  hímivarsejt  hízás  hormon  hormonok  hozzátáplálás  ikrek  immunrendszer  influenza  játék  kalcium  köldökzsinórvér  koraszülés  koraszülött  kórház  KRIO Intézet  kutya  láz  lombikbébi  magzat  meddőség  megfázás  menstruáció  mese  mesekönyv  mesterséges megtermékenyítés  munka  munkavállalás  napozás  nátha  nőgyógyász  nyár  őssejt  őssejtbank  őssejtterápia  otthonszülés  ovuláció  pajzsmirigy  párkapcsolat  PCOS  peteérés  programajánló  programok  pszichológia  sperma  spermium  sport  stressz  szerelem  szex  szoptatás  sztármami  szülés  szüléstörténet  születés  születés hete fesztivál  szülőszoba  tanulás  táplálkozás  tápszer  tej  terhesség  termékenység  torna  trombózis  újszülött  ultrahang  utazás  vajúdás  várandósság  védőoltás  vetélés  vitamin  vitaminok 
Változás…

Változás…

2017.11.22. » Lelkizés / Pszichológia

Megható, áldott, egyúttal szívszorító jelenetet örökített meg egy portlandi fotós: a felvételen az utolsó pillanatok egyikét láthatjuk, amelyen még csak ketten vannak, édesanya és kislánya. A kép mindenkinek mást üzen, hiszen az újabb élet csodája, a család bővülésének öröme mellett ott van benne a változás, és picit talán az elmúlás is… Gyönyörű, nézzétek!   

Nem csak egy nehéz szülés lehet traumatikus

Nem csak egy nehéz szülés lehet traumatikus

Nem az a fontos, hogy objektív értelemben mi történt, hanem az, hogy mindezt hogyan élte meg a kismama!

2017.10.30. » Lelkizés / Pszichológia

Lényeges, hogy mennyire érezte magát kiszolgáltatottnak a szülő nő, hogy hogyan viselkedett vele a kórházi személyzet, együttműködőek voltak-e, reagáltak-e kéréseire, egyéb közléseire, kellő információt kapott-e a végrehajtott beavatkozásokkal kapcsolatban - vagyis, erőszakmentes volt-e számára saját szülésélménye?

Hogy beszéljünk a gyerekkel a válásról?

Hogy beszéljünk a gyerekkel a válásról?

Vekerdy Tamás szakpszichológus tanácsai

2017.10.27. » Lelkizés / Pszichológia

Veszekedhetünk a gyerek előtt? Hogyan mondjuk el neki, hogy válni készülünk? Meg lehet számára könnyíteni ezt az időszakot? Vekerdy Tamás többek közt ezekre a kérdésekre adott választ az ÉVA Psziché Esten tartott előadásában. 

Így mondott köszönetet feleségének egy édesapa

Így mondott köszönetet feleségének egy édesapa

2017.10.06. » Lelkizés / Pszichológia

Tony Emms, brit édesapa nyilvános Facebook-posztban köszönte meg feleségének, amiért mindent feladott gyermekükért. A férfi egyrészt szerette volna kifejezni háláját párja iránt, ugyanakkor más, hozzá hasonló élethelyzetben lévő családapa figyelmét is fel akarta kelteni: lehet, hogy a feleségük "csak" otthon van a gyermekükkel, mindez azonban cseppet sem könnyű feladat…

Az igazi szuper Apukák köztünk élnek!

Az igazi szuper Apukák köztünk élnek!

2017.09.29. » Lelkizés / Pszichológia

A Szuper-Apuka nem egy megjátszott erős szerep. A Szuper-Apukának az ereje abban látszik, hogy szeretik őt és a későbbiekben pedig támaszkodhatnak rá a gyermekei. Jellemzően az apukák kevesebb időt tudnak a gyermekekkel tölteni, éppen ezért fontos, hogy az minőségi idő legyen.

Legyél Te is álomférj! Egy apa őszinte vallomása…

Legyél Te is álomférj! Egy apa őszinte vallomása…

2017.09.14. » Lelkizés / Pszichológia

Egy édesapa nagyon kedves fotót osztott meg az Imguron - a képen éppen újszülött gyermekével a mellkasán, és alvó feleségével az oldalán láthatjuk a felvétel készítőjét. A szívmelengető fotó közzétételével arra kívánja ösztönözni férfitársait az apuka, hogy legyenek ők is "álomférjek"! :-) 

Videó: így nyugtasd meg a síró babát!

Videó: így nyugtasd meg a síró babát!

2017.08.30. » Lelkizés / Pszichológia

A módszert - amelynek segítségével másodpercek alatt megnyugtatható a síró kisbaba -, egy kaliforniai gyermekorvos, Robert Hamilton dolgozta ki Santa Monicában. Hamilton doktor 30 éve gyógyít kisgyermekeket, és a jelek szerint igazán ért a picikhez… :)

További cikkeink
2016.04.28.
Első nap az oviban