KeresésFelhő, kulcsszavak
allergia  alvás  anyaméh  anyaság  anyatej  apa  asztma  baba  babaruha  babatáplálás  bébiétel  betegség  bőr  bőrápolás  bőrvédelem  családi pótlék  családtámogatás  császármetszés  csecsemő  cukorbetegség  depresszió  diéta  divat  dohányzás  Down-szindróma  D-vitamin  egészség  ekcéma  elhízás  ételallergia  étkezés  étrend  fájdalomcsillapítás  fertőzés  fogamzásgátlás  fogantatás  fogyókúra  folsav  genetika  gyed  gyermekprogram  gyermekvállalás  gyes  H1N1  hallás  hányás  hasmenés  hímivarsejt  hízás  hormon  hormonok  hozzátáplálás  ikrek  immunrendszer  influenza  játék  kalcium  köldökzsinórvér  koraszülés  koraszülött  kórház  KRIO Intézet  kutya  láz  lombikbébi  magzat  meddőség  megfázás  menstruáció  mese  mesekönyv  mesterséges megtermékenyítés  munka  munkavállalás  napozás  nátha  nőgyógyász  nyár  őssejt  őssejtbank  őssejtterápia  otthonszülés  ovuláció  pajzsmirigy  párkapcsolat  PCOS  peteérés  programajánló  programok  pszichológia  sperma  spermium  sport  stressz  szerelem  szex  szoptatás  sztármami  szülés  szüléstörténet  születés  születés hete fesztivál  szülőszoba  tanulás  táplálkozás  tápszer  tej  terhesség  termékenység  torna  trombózis  újszülött  ultrahang  utazás  vajúdás  várandósság  védőoltás  vetélés  vitamin  vitaminok 
Az anyatej életmentő lehet a koraszülöttek számára

Az anyatej életmentő lehet a koraszülöttek számára

2017.11.21. » Szülés / Szülés ideje

Az ideális anyatejes táplálás megalapozza a csecsemők bél- és emésztőrendszerének, valamint immunrendszerének fejlődését, csökkenti az allergiás megbetegedések, illetve a cukorbetegség előfordulási arányát, és segíti a kognitív fejlődést. A koraszülött babák számára különösen fontos, hogy az anyatej-termelődés minél hamarabb beinduljon és a tápérték optimális legyen, ugyanis a fejletlen emésztőrendszerük miatt csak kis mennyiségű táplálékot tudnak befogadni.

Császármetszés: tények, amelyekről ritkán esik szó

Császármetszés: tények, amelyekről ritkán esik szó

2017.11.20. » Szülés / Komplikációk

A világszerte tapasztalható tendenciáknak megfelelően Magyarországon is emelkedik a művi beavatkozások száma, jelenleg nagyjából 35 százalék körülire tehető az általános császármetszési arány, holott a WHO hivatalos ajánlásai mindössze 10-15 százalékot propagálnának.

VIDEÓ: burokban született meg a baba!

VIDEÓ: burokban született meg a baba!

2017.11.13. » Szülés / Sztorik

Mivel a magzatburok a szülés során spontán megreped (vagy a szülésindításkor repesztik meg), rendkívül ritka az alább megörökített eset, 80 000 szülésből mindössze egyszer fordul elő! Ezúttal a magzatburok tökéletesen ép maradt, így a baba észre sem véve a változást, továbbra is úgy viselkedett, ahogyan azt addig az anyaméhben tette… :)

Fotógaléria: a születés csodája...

Fotógaléria: a születés csodája...

2017.11.13. » Szülés / Sztorik

Elakadt a szavunk a buzzfeed.com válogatásától: a fényképek a születés utáni első pillanatokat örökítik meg… Könnyezni ér! :)

Csodaszép fotót posztolt császársebéről az anyuka

Csodaszép fotót posztolt császársebéről az anyuka

2017.11.10. » Szülés / Komplikációk

Kiri Vasales természetes szülést tervezett, azonban a hirtelen fellépő komplikációk miatt végül műtéttel kellett világra segíteni a kisbabáját - a kismama ezzel a gyönyörű fotóval szeretné megmutatni a szülés/születés csodáját és az új életért hozott áldozatot.

A szülés új módja: császármetszés természetes úton

A szülés új módja: császármetszés természetes úton

VIDEÓ!

2017.11.10. » Szülés / Sztorik

Talán itthon még nem igazán terjedt el, de a tengerentúlon már rutinnak számít az új módszer. A beavatkozás lényege, hogy a bemetszés után nem emelik ki azonnal a babát, hanem hagyják, hogy "természetes úton", kvázi magától dolgozza ki magát az újszülött az anyaméhből. 

Megrémült az apuka felesége szülése közben

Megrémült az apuka felesége szülése közben

2017.10.31. » Szülés / Sztorik

A felvételt egy spanyol videómegosztó oldalon tették közzé, de igazán felkapottá azután vált, hogy a ScaryMommy is lehozta rengeteg követővel rendelkező oldalán – ezután már nem volt megállás, a videó futótűzként terjedt az interneten. Ne hagyd ki, ha még nem láttad! Nagyon vicces… :)

További cikkeink