KeresésFelhő, kulcsszavak
allergia  alvás  anyaméh  anyaság  anyatej  apa  asztma  baba  babaruha  babatáplálás  bébiétel  betegség  bőr  bőrápolás  bőrvédelem  családi pótlék  családtámogatás  császármetszés  csecsemő  cukorbetegség  depresszió  diéta  divat  dohányzás  Down-szindróma  D-vitamin  egészség  ekcéma  elhízás  ételallergia  étkezés  étrend  fájdalomcsillapítás  fertőzés  fogamzásgátlás  fogantatás  fogyókúra  folsav  genetika  gyed  gyermekprogram  gyermekvállalás  gyes  H1N1  hallás  hányás  hasmenés  hímivarsejt  hízás  hormon  hormonok  hozzátáplálás  ikrek  immunrendszer  influenza  játék  kalcium  köldökzsinórvér  koraszülés  koraszülött  kórház  KRIO Intézet  kutya  láz  lombikbébi  magzat  meddőség  megfázás  menstruáció  mese  mesekönyv  mesterséges megtermékenyítés  munka  munkavállalás  napozás  nátha  nőgyógyász  nyár  őssejt  őssejtbank  őssejtterápia  otthonszülés  ovuláció  pajzsmirigy  párkapcsolat  PCOS  peteérés  programajánló  programok  pszichológia  sperma  spermium  sport  stressz  szerelem  szex  szoptatás  sztármami  szülés  szüléstörténet  születés  születés hete fesztivál  szülőszoba  tanulás  táplálkozás  tápszer  tej  terhesség  termékenység  torna  trombózis  újszülött  ultrahang  utazás  vajúdás  várandósság  védőoltás  vetélés  vitamin  vitaminok 
A frontok tényleg beindíthatják a szülést?

A frontok tényleg beindíthatják a szülést?

2017.04.25. » Szülés / Szülés ideje

Nem lehet tudni pontosan, mi az oka annak, hogy a frontok beindíthatják a szülést, de ez valóban így van – ez a tapasztalat a Semmelweis Egyetem mindkét szülészeti klinikáján. Dr. Rigó János elmondta, régóta ismert, hogy a különböző frontok jelentkezése során emelkedik a szülésszám.

A szülés új módja: császármetszés természetes úton

A szülés új módja: császármetszés természetes úton

VIDEÓ!

2017.04.25. » Szülés / Sztorik

Talán itthon még nem igazán terjedt el, de a tengerentúlon már rutinnak számít az új módszer. A beavatkozás lényege, hogy a bemetszés után nem emelik ki azonnal a babát, hanem hagyják, hogy "természetes úton", kvázi magától dolgozza ki magát az újszülött az anyaméhből. 

Apás szülés… vagy mégsem?

Apás szülés… vagy mégsem?

A neves orvos ellenzi a férfi jelenlétét a szülőszobán

2017.04.04. » Szülés / Alternatív módok

Nagy botrányt kavart Michel Odent, nemzetközi tekintélyű francia szülészorvos nyilatkozata a közelmúltban, mely szerint az apák jelenléte kimondottan hátrányos lehet a vajúdás és a szülés alatt.

Rohamtempóban érkezett a pécsi kisbaba

Rohamtempóban érkezett a pécsi kisbaba

Az édesanya a mentőautóban hozta világra gyermekét

2017.03.16. » Szülés / Sztorik

Az Országos Mentőszolgálat pécsváradi mentőautóját tegnap délelőtt egy pécsi kismamához riasztották, akinek szülési fájdalmai voltak. A mentőegység helyszínre érkezést követően alaposan megvizsgálta a kismamát, majd a Pécsi Szülészeti Klinikára indult vele. Útközben azonban elfolyt a magzatvíz és a fájások is egyre sűrűbbé váltak…

Fotógaléria: a születés csodája...

Fotógaléria: a születés csodája...

2017.03.13. » Szülés / Sztorik

Elakadt a szavunk a buzzfeed.com válogatásától: a fényképek a születés utáni első pillanatokat örökítik meg… Könnyezni ér! :)

Csodaszép fotót posztolt császársebéről az anyuka

Csodaszép fotót posztolt császársebéről az anyuka

2017.03.08. » Szülés / Komplikációk

Kiri Vasales természetes szülést tervezett, azonban a hirtelen fellépő komplikációk miatt végül műtéttel kellett világra segíteni a kisbabáját - a kismama ezzel a gyönyörű fotóval szeretné megmutatni a szülés/születés csodáját és az új életért hozott áldozatot.

Hogyan lehet felkészülni a szülési fájdalomra?

Hogyan lehet felkészülni a szülési fájdalomra?

2017.02.23. » Szülés / Fájdalomcsillapítás

Minden kismamát foglalkoztat a szülés és az azt kísérő fájdalom kérdésköre. Akik első gyermeküket várják, nagyobb izgalommal készülnek, hiszen nincsen semmilyen tapasztalatuk, csak olvastak, hallottak róla.

További cikkeink