KeresésFelhő, kulcsszavak
allergia  alvás  anyaméh  anyaság  anyatej  apa  asztma  baba  babaruha  babatáplálás  bébiétel  betegség  bőr  bőrápolás  bőrvédelem  családi pótlék  családtámogatás  császármetszés  csecsemő  cukorbetegség  depresszió  diéta  divat  dohányzás  Down-szindróma  D-vitamin  egészség  ekcéma  elhízás  ételallergia  étkezés  étrend  fájdalomcsillapítás  fertőzés  fogamzásgátlás  fogantatás  fogyókúra  folsav  genetika  gyed  gyermekprogram  gyermekvállalás  gyes  H1N1  hallás  hányás  hasmenés  hímivarsejt  hízás  hormon  hormonok  hozzátáplálás  ikrek  immunrendszer  influenza  játék  kalcium  köldökzsinórvér  koraszülés  koraszülött  kórház  KRIO Intézet  kutya  láz  lombikbébi  magzat  meddőség  megfázás  menstruáció  mese  mesekönyv  mesterséges megtermékenyítés  munka  munkavállalás  napozás  nátha  nőgyógyász  nyár  őssejt  őssejtbank  őssejtterápia  otthonszülés  ovuláció  pajzsmirigy  párkapcsolat  PCOS  peteérés  programajánló  programok  pszichológia  sperma  spermium  sport  stressz  szerelem  szex  szoptatás  sztármami  szülés  szüléstörténet  születés  születés hete fesztivál  szülőszoba  tanulás  táplálkozás  tápszer  tej  terhesség  termékenység  torna  trombózis  újszülött  ultrahang  utazás  vajúdás  várandósság  védőoltás  vetélés  vitamin  vitaminok 
17 érdekes tény a várandósságról, amit sosem gondoltál volna!

17 érdekes tény a várandósságról, amit sosem gondoltál volna!

2018.04.20. » Terhesség / Felkészülés

Következzen pár megdöbbentő tény, amelyek közül egész biztosan hallottál már egyet-kettőt, de néhány 100 százalék, hogy meglepetés lesz! :)

Mit érzékel a magzat?

Mit érzékel a magzat?

Fények, hangok, ízek és illatok…

2018.04.17. » Terhesség / Felkészülés

A külvilágból csak kevés fény szűrődik be, azonban a mama hasán áttűnő vöröses árnyalatú fényt mindenképp érzékeli a magzat. Kísérletek bizonyítják, hogy egy-egy erős fényhatás következtében megváltozik a baba szívverése, sőt akár kommunikálni is lehet vele ilyen módon.

A fogágygyulladás növeli a koraszülés kockázatát

A fogágygyulladás növeli a koraszülés kockázatát

2018.04.17. » Terhesség / Betegségek, kockázatok

A Semmelweis Egyetem Parodontológiai Klinikájának egyetemi tanára szerint tévhit, hogy a magzat a csontszerkezete kialakításához az anya fogaitól vonja el a kalciumot és a foszfátot. A fogromlás mögött sokkal inkább a hormonok miatt megváltozott nyálösszetétel, az új táplálkozási szokások, valamint az immunrendszer gyengülése áll.

Szuper találmány Hollandiából!

Szuper találmány Hollandiából!

2018.04.12. » Terhesség / Kórházak

Forradalmasíthatja a szülészeti ellátást a Hollandiában kifejlesztett, valójában pofonegyszerű ágykonstrukció, amely lehetővé teszi, hogy a baba és édesanyja folyamatos testközelségben legyenek egymással már a kórházban töltött idő alatt is. A rendhagyó ágy különösen császármetszés után tehet nagy szolgálatot… Nézzétek! :)

Fantasztikus felvétel: tapsol a baba az anyaméhben

Fantasztikus felvétel: tapsol a baba az anyaméhben

2018.04.12. » Terhesség / Szűrések, szűrőállomások

Elképesztő videó jelent meg a világhálón – az ultrahangon szereplő baba ütemesen tapsol édesanyja pocakjában, miközben szülei énekelnek neki. Nyilván csak véletlen, de akkor is tündéri! :)

Mi történik a testemmel a várandósság alatt?

Mi történik a testemmel a várandósság alatt?

2018.04.11. » Terhesség / Felkészülés

A fogamzás pillanata után a női szervezetben összehangolt hormonális folyamatok sora kezdődik meg, hogy a megtermékenyített, majd osztódásnak indult petesejt célját elérve végül beágyazódhasson az anyaméhbe, és kezdetét vehesse egy új élet... :)

Érdemes-e szülésznőt (is) választani?

Érdemes-e szülésznőt (is) választani?

2018.04.05. » Terhesség / Orvosok

Ha valaki úgy dönt, hogy párja vagy közeli hozzátartozója nélkül fogja megszülni gyermekét, de mégsem szeretné egyedül tölteni a vajúdás hosszú és kimerítő óráit, mindenképp érdemes elgondolkodnia azon, hogy szülésznőt (is) fogadjon.

További cikkeink
2018.01.05.
Ultrahangkisokos
2017.11.29.
A baba éléstára