KeresésFelhő, kulcsszavak
allergia  alvás  anyaméh  anyaság  anyatej  apa  asztma  baba  babaruha  babatáplálás  bébiétel  betegség  bőr  bőrápolás  bőrvédelem  családi pótlék  családtámogatás  császármetszés  csecsemő  cukorbetegség  depresszió  diéta  divat  dohányzás  Down-szindróma  D-vitamin  egészség  ekcéma  elhízás  ételallergia  étkezés  étrend  fájdalomcsillapítás  fertőzés  fogamzásgátlás  fogantatás  fogyókúra  folsav  genetika  gyed  gyermekprogram  gyermekvállalás  gyes  H1N1  hallás  hányás  hasmenés  hímivarsejt  hízás  hormon  hormonok  hozzátáplálás  ikrek  immunrendszer  influenza  játék  kalcium  köldökzsinórvér  koraszülés  koraszülött  kórház  KRIO Intézet  kutya  láz  lombikbébi  magzat  meddőség  megfázás  menstruáció  mese  mesekönyv  mesterséges megtermékenyítés  munka  munkavállalás  napozás  nátha  nőgyógyász  nyár  őssejt  őssejtbank  őssejtterápia  otthonszülés  ovuláció  pajzsmirigy  párkapcsolat  PCOS  peteérés  programajánló  programok  pszichológia  sperma  spermium  sport  stressz  szerelem  szex  szoptatás  sztármami  szülés  szüléstörténet  születés  születés hete fesztivál  szülőszoba  tanulás  táplálkozás  tápszer  tej  terhesség  termékenység  torna  trombózis  újszülött  ultrahang  utazás  vajúdás  várandósság  védőoltás  vetélés  vitamin  vitaminok 
A kilencedik hónapban már káros lehet a munka

A kilencedik hónapban már káros lehet a munka

2017.07.25. » Terhesség / Betegségek, kockázatok

Ha a várandós nő a terhesség nyolcadik hónapja után is folytatja a munkát, az hasonlóan káros lehet a magzatra nézve, mint a dohányzás - erre az eredményre jutottak brit kutatók.

Felkészülés a szülésre a gyermekorvos szemével

Felkészülés a szülésre a gyermekorvos szemével

A szülés időpontjához közeledve előtérbe kerülnek a gyakorlati teendők

2017.07.25. » Terhesség / Felkészülés

Egy baba születését várva a szülők százszor is elképzelik, hogy mi fog történni a szülőszobán, vajon milyen érzés lesz először a kezükben tartani pici gyermeküket. Mire az édesanya és az édesapa végre eljutnak eddig a boldog pillanatig, az izgatott várakozás mellett sok mindenre fel kell készülniük és számos döntést meg kell hozniuk - ebben szeretnék segíteni a következőkben!

Mennyit hízhatok a terhesség alatt?

Mennyit hízhatok a terhesség alatt?

2017.07.21. » Terhesség / Felkészülés

Nagyon jó kérdés, és bizony a várandós nők többségét foglalkoztatja is, hogy mennyit hízhatnak a terhességük alatt. A válasz azonban nem olyan egyszerű, nem lehet csak mondani egy súlyt, ehhez több dolgot is figyelembe kell venni.

Mi történik a testemmel a várandósság alatt?

Mi történik a testemmel a várandósság alatt?

2017.07.19. » Terhesség / Felkészülés

A fogamzás pillanata után a női szervezetben összehangolt hormonális folyamatok sora kezdődik meg, hogy a megtermékenyített, majd osztódásnak indult petesejt célját elérve végül beágyazódhasson az anyaméhbe, és kezdetét vehesse egy új élet... :)

Nem mindegy, mivel pótolod a magnéziumot a babavárás során!

Nem mindegy, mivel pótolod a magnéziumot a babavárás során!

2017.07.17. » Terhesség / Betegségek, kockázatok

A baba tervezésének és a várandósságnak egyik kiemelkedően fontos ásványi anyaga a magnézium. A mindennapok során is szükségünk van rá, hiszen hiányában az éjszakai lábikragörcsök olyan kínzó fájdalmat jelentenek, amit minden ember szeretne elkerülni. Azonban a magnézium ennél lényegesen több dolgot befolyásol a szervezetben, ráadásul pótlása sem olyan egyszerű, mint azt elsőre gondolnánk.

Tisztázzuk: mit ehet a kismama?

Tisztázzuk: mit ehet a kismama?

Orvos válaszol!

2017.07.14. » Terhesség / Felkészülés

Meglepően sokszor vetődik fel egy kérdés a kismamában, egészen pontosan az, hogy vajon megeheti-e az adott finomságot, vagy nem. Az oka, hogy ennyire bizonytalanok a várandós nők az, hogy az interneten számos, egymásnak ellentmondó információ kering. Tegyük hát tisztába a dolgokat!

Mennyibe kerül egy szülés?

Mennyibe kerül egy szülés?

2017.07.11. » Terhesség / Felkészülés

Elvileg semmibe, hiszen a baba világrajövetele körüli költségeket teljes egészében fedezi az Országos Egészségbiztosítási Pénztár - az OEP által finanszírozott beavatkozások esetében tilos az előzetes díjszabás a kórházi személyzet részéről, hálapénzt elfogadni azonban nem számít törvénybe ütköző cselekedetnek.

További cikkeink
2017.04.20.
Ultrahangkisokos
2017.03.10.
A baba éléstára