KeresésFelhő, kulcsszavak
allergia  alvás  anyaméh  anyaság  anyatej  apa  asztma  baba  babaruha  babatáplálás  bébiétel  betegség  bőr  bőrápolás  bőrvédelem  családi pótlék  családtámogatás  császármetszés  csecsemő  cukorbetegség  depresszió  diéta  divat  dohányzás  Down-szindróma  D-vitamin  egészség  ekcéma  elhízás  ételallergia  étkezés  étrend  fájdalomcsillapítás  fertőzés  fogamzásgátlás  fogantatás  fogyókúra  folsav  genetika  gyed  gyermekprogram  gyermekvállalás  gyes  H1N1  hallás  hányás  hasmenés  hímivarsejt  hízás  hormon  hormonok  hozzátáplálás  ikrek  immunrendszer  influenza  játék  kalcium  köldökzsinórvér  koraszülés  koraszülött  kórház  KRIO Intézet  kutya  láz  lombikbébi  magzat  meddőség  megfázás  menstruáció  mese  mesekönyv  mesterséges megtermékenyítés  munka  munkavállalás  napozás  nátha  nőgyógyász  nyár  őssejt  őssejtbank  őssejtterápia  otthonszülés  ovuláció  pajzsmirigy  párkapcsolat  PCOS  peteérés  programajánló  programok  pszichológia  sperma  spermium  sport  stressz  szerelem  szex  szoptatás  sztármami  szülés  szüléstörténet  születés  születés hete fesztivál  szülőszoba  tanulás  táplálkozás  tápszer  tej  terhesség  termékenység  torna  trombózis  újszülött  ultrahang  utazás  vajúdás  várandósság  védőoltás  vetélés  vitamin  vitaminok 
Tájékoztató füzet a baba mozgásfejlődéséről

Tájékoztató füzet a baba mozgásfejlődéséről

2017.05.25. » Újszülött / Gondozás

A Dévény Alapítvány kiadványa magyarázatokkal és ábrákkal mutatja be, hogy mely életkorban milyen mozgásformák tekinthetők megfelelőnek és melyek lehetnek azok a gyanújelek, amelyek észlelésekor érdemes szakember véleményét kérni.

Milyen az újszülött baba?

Milyen az újszülött baba?

2017.05.24. » Újszülött / Gondozás

Egy biztos, nem olyan, mint a filmeken. Az baba majdnem minden testrésze sérülhet a születése során, de a legtöbb "sebesülés" csekély és gyorsan gyógyul. A szülőcsatornán történő áthaladás jellegzetes nyomot hagy a kicsi buksiján, amely csak úgy fér át a meglehetősen szűkös területen, ha a koponyacsontok egymásra csúsznak. 

Kolosztrum: pótolhatatlan védőfaktor az élet kezdetén

Kolosztrum: pótolhatatlan védőfaktor az élet kezdetén

2017.05.23. » Újszülött / Biológia

A magas energiatartalmú, immunizáló hatású előtej a létező legideálisabb táplálék egy újszülött csecsemő számára: szénhidrátok, fehérjék és antitestek találhatók benne koncentrált formában, emellett könnyen emészthető, hiszen a valódi anyatejjel ellentétben kevés zsírt tartalmaz, így nem terheli túl a baba piciny gyomrát.

Videó: milyen az élet egy újszülöttel?

Videó: milyen az élet egy újszülöttel?

2017.05.22. » Újszülött / Gondozás

Sok gyermekre vágyó, leendő szülő fejében merül fel a gondolat, hogyan is telik majd egy-egy napjuk a baba megérkezése után… Egy ötletes videó segítségével most megmutatjuk, milyen az élet egy néhány hetes csecsemő mellett!

A simogatás fejleszti a babákat

A simogatás fejleszti a babákat

2017.05.10. » Újszülött / Lélektan

Kimutatták, hogy a természetes kulcsingerekkel, vagyis simogatással, szemkontaktussal, testi kontaktussal serkenteni lehet az oxitocin agyi termelődését, ezzel pedig - a kutatás eddigi adatai alapján - növekszik a kisgyermekek szociális befogadókészsége.

VIDEÓ: hogyan működik a tejtermelés?

VIDEÓ: hogyan működik a tejtermelés?

2017.05.03. » Újszülött / Gondozás

Hogyan működik a tejtermelés? Mitől lesz elég a tej? Mi az az igény szerinti szoptatás és miért fontos? Miért árt a tej mennyiségének a napirend, és hogyan lehet ellene tenni? Mik a sikeres szoptatás alapelvei? A következő videó ezekre a kérdésekre keresi a választ, érdemes belenézni! :)

Csak a kocsiban alszik el a baba? Itt a megoldás!

Csak a kocsiban alszik el a baba? Itt a megoldás!

2017.04.11. » Újszülött / Gondozás

Sok kisbabát megnyugtat az (éjszakai) autózás, sőt vannak olyan gyermekek is, akik számára ez az egyetlen bombabiztos módszer a megnyugváshoz és az elalváshoz. Jó hír a szülőknek, hogy a Ford kifejlesztett egy olyan babaágyat, amely az autókázás minden mozzanatát modellezi: mozgásokat, a hangokat, sőt még az utcai lámpák fényét is szimulálja a speciális kiságy, nézzétek!

További cikkeink
2016.11.08.
A baba napirendje